Potjekoek is een soort kruidcake die gebakken wordt in een tulband bakvorm.
Deze overheerlijke potjekoek is op Terschelling kantklaar verkrijgbaar bij diverse bakkerijen. Potjekoek is in 3 verschillende smaken verkrijgbaar, naturel, met gember en met cranberries.
Komt u voorlopig nog niet op Terschelling, maar wilt u thuis eens een potjekoek bakken?
Wij hebben voor u het recept opgevraagd bij een echt Terschellings famke.
Ingrediënten;
1 pak zelfrijzend bakmeel
1/2 pond witte basterdsuiker
scheutje koffiemelk
mespuntje zout
100 gram boter
2 eieren
indien gewenst toevoegen; gewelde rozijnen, gember of cranberries toevoegen.
Bereiding;
De meel, suiker en het zout mengen. Smelt de boter en roer het samen met de eieren door het mengsel.
koffiemelk toevoegen. Het beslag moet korrelig blijven. Indien gewenst, de rozijnen of gember of cranberries toevoegen met aanhangend water.
Het beslag in de bakvorm, een ingevette tulband, scheppen.
baktijd; 1 – 1,5 uur bakken op 160 graden
Wilt u nog meer recepten uitproberen? Probeer dan ook eens pondkoek. koetong, pofkes.